Poplatky od bank chce vrátit 310 tisíc lidí

07.05.2013 21:41

 

Praha - O vrácení poplatků za vedení hypotéky nebo spotřebitelského úvěru žádá 310 tisíc klientů bank, které zastupují servery Poplatkyzpět.cz, Bankovnípoplatky.com a Jdeto.de. Možnost přihlásit se o ně měli do konce dubna.

"I po tomto datu nám stále denně přichází několik desítek plných mocí, které také zpracujeme," říká provozovatel služby Poplatkyzpět.cz Daniel Paľko. První žaloby na banky plánuje podat v červnu.

Iniciativa Poplatkyzpět.cz se snaží získat pro klienty bank zpět údajně neoprávněně inkasované úvěrové poplatky a zároveň usiluje o jejich zrušení do budoucna. V těchto dnech v postupných vlnách doručují jednotlivým bankám výzvy klientů, kteří požadují vrácení údajně nezákonně účtovaných úvěrových poplatků zpět.

"Jakmile obdržíme reakci banky na naši výzvu, které jsou zatím zamítavé, zkontaktujeme naše klienty s tím, aby nám udělili souhlas s podáním žaloby k soudu a zároveň uhradili soudní poplatek na k tomu zvláště zřízený účet. První vlnu žalob k soudu plánujeme v první polovině června a další budou navazovat, jakmile nám klienti udělí souhlas se žalobou a uhradí soudní poplatek," uvedl Paľko.