Za bankovní poplatky zaplatí průměrný klient 176 korun měsíčně

07.05.2013 21:44

 

"Snížení finančních prostředků, které jsme nechali bankám na poplatcích, způsobilo především skončení povánočních výprodejů, díky čemuž se hodnota ustálila na úrovni z loňského podzimu," uvedl vlastník serveru bankovnipoplatky.com Patrik Nacher. Druhým důvodem jsou změny v sazebníku jednotlivých bank.

V prvním čtvrtletí například Česká spořitelna zrušila poplatek za výběr hotovosti z jejích bankomatů pro sKartu. Proti tomu například u GE Money Bank bylo možné zaregistrovat určité zdražování poplatků. "Novinkou u Komerční banky je, že spotřebitelské úvěry a hypotéky uzavřené od 1. ledna letošního roku jsou vedeny zdarma. Dále mBank nově nabízí kontokorent do výše 300 tisíc korun a třeba běžné účty Citibank nyní budou vedeny zdarma první tři měsíce po jejich otevření," shrnul Nacher novinky na tuzemském bankovním trhu s tím, že zapomínat by se nemělo ani na dva nové tarify eKonta od Raiffeisenbank nebo na zdražení plateb na pobočce, pro které se rozhodla ČSOB.

O něco méně, mezi 100 až 150  měsíčně, zaplatili během sledovaného období klient, kteří mají eKonto, Premium či Extra u Raiffeisenbank nebo Velký tarif od Air Bank. Ostatní bankovní účty se do 150korunové hranice nevešly (ČSOB, KB, ERA/Poštovní spořitelna, GE Money Bank) nebo nebylo možné zajistit dostatek respondentů pro objektivní vyhodnocení dat (ZUNO, Sberbank, LBBW a další).