Bankovní poplatky diskuze: Účet zdarma, bankovní poplatky, porovnání

01.06.2013 17:00

Za bankovní poplatky můžete ušetřit přes tisíc korun ročně. Stačí jednoduše odejít z dosavadní banky ke konkurenci, která nabízí účet zdarma, nebo alespoň výrazně levněji.

Navzdory loňskému vstupu tří nových bank zůstávají nejlevnější na trhu Fio a mBank, zůstaneme-li u plnohodnotných účtů bez příliš omezujících podmínek.

Na "účet zdarma" láká i řada dalších bank. Například u Raiffeisenbank - "první banky, která za vedení účtu platí vám" - však navzdory reklamě můžete zaplatit i přes 120 korun měsíčně.

Kde si tedy lze založit opravdu bezplatný účet bez výraznějšího omezení? A naopak, který "bezplatný" účet vás ve skutečnosti přijde na desítky korun měsíčně? Po roce jsme pro vás znovu připravili podrobný přehled podle aktuálního stavu.

Zdůrazňujeme, že za bankovní poplatky výrazněji ušetří jen lidé, kteří ovládají účet přes internet, tedy nechodí podávat platební příkazy na pobočku nebo nepožadují zasílání papírových výpisů.

Podívejte se na podrobný přehled a modelové příklady podle stavu ze září 2012, nebo si přečtěte aktuální dílčí zprávy pod tímto textem.